Početna Kikboks Funkcionalni trening Galerija O nama Kontakt
invictus-arrow-down

BORILAČKI SPORT SA ANTIČKIM KORENIMA

Kikboks je fizički veoma zahtevan, ali i zahvalan sport. Njegovim treniranjem se razvijaju snaga, brzina, izdržljivost, koordinacija, fleksibilnost i vreme reakcije. Pozitivno deluje na redukciju masnih naslaga, jačanje kardiovaskularnog sistema, ali i celog lokomotornog aparata. Pored jasnih benefita na fizičko zdravlje pojedinaca, kikboks podiže samopouzdanje, mentalnu snagu i fokus i oslobađa od stresa.

Koncept borilačkog sporta izveden je iz veština borenja rukama i nogama, za potrebe savladavanja protivnika, sa ili bez oružja. Borilački sportovi počeli su da se razvijaju i usavršavaju još sa pojavom prvih primitivnih ljudskih zajednica. Kikboks kao sport spada u grupu stend-ap borilačkih sportova i zasniva se na plasiranju udaraca rukama i nogama. Svoje korene vuče iz karatea, tajlandskog boksa i klasičnog boksa. Brojni su razlozi za treniranje kikboksa - samoodbrana, podizanje fizičke forme i zdravlja u celini, ili takmičarski. Mogu da ga upražnjavaju muškarci i žene, mladi i stari. Kikboks je takođe i deo policijske i vojne borbene obuke.

Rani koreni kikboksa vode nas čak 2000 godina u nazad, u istočnu Aziju. Tamo i danas postoji sport koji se zove kineski boks, koji po pravilima veoma podseća na moderni kikboks. Kikboks kakvog danas poznajemo postaje izuzetno popularan 70-ih godina prošlog veka. Nastao je kao produžetak full-contact karatea, a njegovom daljom evolucijom i mešanjem sa parternim borilačkim veštinama doprinosi nastanku MMA.

U kikboksu postoje nekoliko disciplina: lajt kontakt, kiklajt, semi kontakt, ful kontakt, lou kik, K1... Sve ove discipline se zasnivaju na zadavanju udaraca protivniku rukama i nogama, a obavezna zaštitna oprema su rukavice, štitnici za zube i genitalije (ponekad se koriste i zaštitne kacige kao i štitnici za potkolenice i stopala). Borbe se najčešće organizuju u 3-12 rundi i traju 2-3 minuta sa jednim minutom odmora između rundi. Svaka disciplina ima svoja pravila i sistem bodovanja.

Najčešće korišćeni rekviziti na treningu su džakovi za udaranje, vijače, fokuseri, tegovi za ruke male i umerene težine.... Kikboksom, rekreativno ili takmičarski, mogu se baviti i muškarci i žene svih uzrasta, koji prođu adekvatan medicinski pregled.

crossfit-trening-invictus

SNAGA I BRZINA

crossfit-trening-invictus

IZDRŽLJIVOST

crossfit-trening-invictus

KOORDINACIJA

crossfit-trening-invictus

FLEKSIBILNOST

crossfit-trening-invictus

VREME REAKCIJE

TERMINI TRENINGA

REKREATIVNA GRUPA SVAKIM RADNIM DANOM OD: 20:30h

TAKMIČARSKA GRUPA SVAKIM RADNIM DANOM OD: 21:30h

OPEN GYM - SUBOTOM OD: 11 DO 14h

CENA:

3600.00 dinara - mesečno

kikboks-treninzi